Man veroordeeld voor poging doodslag in Uden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man veroordeeld voor poging doodslag in Uden
's-Hertogenbosch, 02 september 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 30-jarige man uit Letland veroordeeld voor een poging tot doodslag in Uden. Hij krijgt hiervoor een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 18 maanden voorwaardelijk.

De verdachte kreeg in februari vorig jaar ruzie met een huisgenoot. Ze deelden een slaapkamer in een woning in Uden. Daar ontstond een gevecht. Na het gevecht ging de verdachte naar de keuken en pakte daar een aardappelschilmes met een lemmet van ongeveer 9 centimeter. Vervolgens ging hij terug naar de slaapkamer en stak de man met het mes in zijn buik. Een bloedende wond was het gevolg maar er werden geen vitale organen geraakt.

De verdachte heeft door zijn gedraging welbewust een levensbedreigend gevaar voor een ander in het leven geroepen. De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de verdachte niet eerder is veroordeeld. Ook belde de verdachte zelf de alarmcentrale en heeft hij in een vroeg stadium bekend en zijn volledige medewerking aan het onderzoek verleend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten