Laden...

Man veroordeeld voor stalken van ex-partner in Uden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man veroordeeld voor stalken van ex-partner in Uden
's-Hertogenbosch, 11 november 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 56-jarige man uit Uden veroordeeld voor belaging van zijn ex-partner. De man krijgt een taakstraf van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden.

De verdachte stalkte zijn ex-partner ruim een jaar. Hij stuurde in die periode met grote regelmatig e-mails en berichten via WhatsApp. Ook belde hij haar regelmatig. In deze berichten en tijdens de gesprekken kwetste, beledigde en bedreigde hij haar. Verder kwam de man een aantal keer onaangekondigd aan de deur bij de vrouw en volgde hij haar een keer met de auto.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat het om vervelende feiten gaat die een grote inbreuk maakten op de persoonlijke levenssfeer van de vrouw. De belaging had een grote impact op haar leven, maar ook op dat van hun 3 kinderen. Dit laatste vindt de rechtbank extra kwalijk. De verdachte is meerdere keren door de wijkagent verzocht om te stoppen, maar daar gaf hij geen gehoor aan. Ook dit rekent de rechtbank hem zwaar aan.
De rechtbank legt de celstraf geheel voorwaardelijk op om het risico te vermijden dat de verdachte door een gevangenisstraf zijn werk zal verliezen. Zijn werk en inkomen zijn een van de weinige stabiele factoren die de man nog heeft. De rechtbank koppelt aan de voorwaardelijke straf wel strikte bijzondere voorwaarden die erop gericht zijn om te voorkomen dat de man opnieuw de fout zal ingaan. Zo moet hij zich laten behandelen voor zijn verslavings- en psychische problematiek, krijgt hij een alcohol- en drugsverbod en legt de rechtbank de man een contactverbod op. Ook mag hij niet meer in de straat van het slachtoffer komen. Slechts door het nauwgezet naleven van die voorwaarden voorkomt hij dat hij alsnog naar de gevangenis moet en mogelijk zijn werk verliest.

Uitspraken