Man veroordeeld voor uitlokken vechtpartij tussen supporters PSV en CSKA Moskou

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man veroordeeld voor uitlokken vechtpartij tussen supporters PSV en CSKA Moskou
's-Hertogenbosch, 15 augustus 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft vanmiddag een 21-jarige man uit Mierlo veroordeeld voor het uitlokken van een vechtpartij tussen voetbalsupporters. De politierechter veroordeelde hem tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden met een proeftijd van 3 jaar.

PSV speelde op 8 december 2015 een wedstrijd in de Champions League tegen CSKA Moskou. De man uit Mierlo wordt verweten dat hij die dag een vechtpartij tussen PSV-fans en aanhangers van CSKA Moskou heeft willen organiseren. Dat deed hij onder meer via berichten op Facebook en door het uitdelen van stickers aan Russische supporters.

De man verklaarde vanmiddag op de zitting dat het ging om een uit de hand gelopen grap. De rechter gelooft dat echter niet: alles wees erop dat het de man serieus was om een matpartij te organiseren. 

De man werd ook veroordeeld voor het beledigen van de politie via zijn openbare Facebook-pagina waarop teksten en afbeeldingen waren gepost met de tekst ACAB (All Cops Are Bastards).

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de man al eerder werd veroordeeld omdat hij openlijk geweld pleegde tegen de politie. Dat gebeurde enkele jaren geleden tijdens een wedstrijd tussen PSV en Ajax. De KNVB had hem eerder al een stadionverbod opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten