Man veroordeeld voor veroorzaken ongeval onder invloed in Helmond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man veroordeeld voor veroorzaken ongeval onder invloed in Helmond
's-Hertogenbosch, 02 juni 2016

Een 21-jarige man uit Helmond is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een rijontzegging van 16 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hij veroorzaakte onder invloed van alcohol een verkeersongeval waarbij een van zijn vrienden ernstig gewond raakte.

De verdachte was in september vorig jaar op een feestje in Helmond. Rond middernacht stapte hij met 2 vrienden in de auto om naar huis te gaan. De verdachte verloor in een bocht op de Venuslaan in Helmond de macht over het stuur en botste frontaal op een boom. De vriend op de achterbank liep daarbij 2 gebroken nekwervels op.

Volgens de rechtbank reed de verdachte zeer onvoorzichtig en onoplettend. Hij had gedronken, reed te hard voor de situatie ter plaatse en minderde bij het naderen van de bocht onvoldoende snelheid.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij onder invloed van alcohol reed en hiermee een groot gevaar voor zichzelf en voor anderen veroorzaakte. Anderzijds weegt mee dat het delict gezien moet worden als een eenmalige misstap. De man toonde oprecht berouw en ziet de ernst van het door hem aangedane leed in. Bovendien is hij ook zelf lichamelijk getroffen door de gevolgen van het delict. Ook gaat hij gebukt onder een aanhoudend schuldgevoel naar het slachtoffer waarmee hij nog steeds goed bevriend is.

Uitspraken

Meest gelezen berichten