Man vrijgesproken van gewapende overval in Helmond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man vrijgesproken van gewapende overval in Helmond
's-Hertogenbosch, 20 maart 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats vrijgesproken van een gewapende woningoverval in Helmond. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man ervan dat hij in april vorig jaar ’s nachts een woning in Helmond binnenging en de bewoners overviel.

De vijf bewoners van de woning verklaarden dat de verdachte een aantal van hen met een vuurwapen bedreigde en ze dwong zichzelf te knevelen met tie-wraps. De man zou geld, een telefoon en sigaretten in zijn zakken hebben gestopt. De verdachte verklaart dat hij in de woning was voor een drugsdeal en dat juist hij door de bewoners werd mishandeld en beroofd.
 
De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende overtuigend bewijs is dat de man een woningoverval heeft gepleegd. De verklaringen van de bewoners verschillen op een aantal wezenlijke onderdelen van elkaar. Hierdoor is bij de rechtbank twijfel ontstaan over wat er die nacht in de woning is voorgevallen. De verklaringen kunnen daarom op zichzelf niet als doorslaggevend bewijs dienen. Ander bewijs dat de gang van zaken in voldoende mate ondersteunt, zit niet in het dossier. De rechtbank geeft de verdachte het voordeel van de twijfel en spreekt hem vrij van de tenlastegelegde overval.

Uitspraken

Meest gelezen berichten