Man vrijgesproken van woningoverval in Stiphout | Nieuws | Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Man vrijgesproken van woningoverval in Stiphout | Nieuws | Rechtspraak
's-Hertogenbosch, 09 augustus 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 30-jarige man uit Helmond vrijgesproken van een woningoverval in Stiphout.

De man zou volgens de officier van justitie op 5 augustus 2015 samen met een ander een woningoverval gepleegd hebben. Daarbij zouden de daders de bewoner hebben bedreigd met een vuurwapen, geslagen en geschopt en zijn mond hebben afgeplakt met tape. In de woning in Stiphout vond de politie een plastic boodschappentas. Het DNA-profiel van de verdachte is aangetroffen op het hengsel van de tas en op een zakje tie-wraps dat in de tas zat. Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs dat de man de woningoverval pleegde. Zo wees de officier onder meer op een foto van een wapen in de mobiele telefoon van de verdachte, camerabeelden bij de plaats delict en tie-wraps die in de woning van de verdachte zijn aangetroffen. Nu de aangetroffen plastic tas met de tie-wraps een verplaatsbaar object betreft, is de aanwezigheid van DNA-profielen van de verdachte op die tas voor de rechtbank onvoldoende om alleen op grond daarvan de man voor de woningoverval te veroordelen. Omdat er verder geen aanvullend bewijs is dat de verdachte in de woning aanwezig was, is de rechtbank van oordeel dat de man moet worden vrijgesproken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten