Mannen krijgen 2 jaar celstraf voor straatroof in Uden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Mannen krijgen 2 jaar celstraf voor straatroof in Uden
's-Hertogenbosch, 14 september 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag 2 mannen uit Uden (37 en 41 jaar) veroordeeld tot gevangenisstraffen van 2 jaar voor een gewelddadige straatroof.

Het dus wachtte in maart van dit jaar bij een winkel in Uden tot een leverancier en zijn collega terugkwamen bij hun auto. De verdachten spoten pepperspray naar de slachtoffers, sloegen en schopten hen en probeerden een tas met geld van de leverancier af te pakken. De verdachten wisten de tas uiteindelijk te bemachtigen door de riem van de tas door te snijden met een stanleymes. Ze maakten ongeveer 8.435 euro buit.

De rechtbank weegt bij het bepalen van de straf mee dat de mannen grof geweld gebruikten tegen de slachtoffers. Een dergelijke overval is voor de slachtoffers een bijzonder traumatische ervaring waar zij nog jarenlang last van kunnen hebben. De mannen trokken zich hier niets van aan en handelden uit puur winstbejag. De rechtbank houdt er verder rekening mee dat de 41-jarige man eerder is veroordeeld voor een winkeldiefstal. Anderzijds weegt mee dat hij de ernst van het aangedane leed inziet en berouw heeft getoond. De andere verdachte had een blanco strafblad.

Uitspraken

Meest gelezen berichten