Mannen krijgen celstraf van 42 maanden voor bezit en productie harddrugs

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Mannen krijgen celstraf van 42 maanden voor bezit en productie harddrugs
's-Hertogenbosch, 26 januari 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 50-jarige man uit Oisterwijk en twee 47-jarige mannen uit Tilburg en Sprang-Capelle veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden. De mannen produceerden harddrugs en hadden ongeveer 46 kilo MDMA in bezit.

De politie deed na een aantal observaties op 8 mei vorig jaar een inval in het bedrijf van de man uit Sprang-Capelle. In het pand werden onder meer zo’n 46 kilo MDMA en materiaal en stoffen voor het maken van die harddrugs aangetroffen.

De rechtbank oordeelt dat de verdachten van 17 april tot en met 8 mei 2015 samen drugs produceerden. Er was sprake van een gezamenlijk plan, met een gezamenlijke uitvoering, waarbij iedere verdachte een volwaardige, substantiële rol vervulde. De 50-jarige man zorgde onder meer voor de ketel, de vriezers en andere benodigdheden voor het productieproces en was aanwezig bij (een deel van) die processen. De man uit Tilburg zorgde voor goederen zoals jerrycans met vloeistoffen en was ook aanwezig bij (een deel van) de productieprocessen. De man uit Sprang-Capelle stelde zijn pand ter beschikking, was bij alle productieprocessen aanwezig en assisteerde bij het vullen van de ketel met chemicaliën en het wegen en sealen van de brokken MDMA.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de mannen uit puur winstbejag hebben gehandeld. Het is algemeen bekend dat verdovende middelen schade toebrengen aan de gezondheid van de gebruikers. De mannen uit Sprang-Capelle en Oisterwijk zijn bovendien eerder veroordeeld voor soortgelijke delicten.
De 50-jarige man moet naast de celstraf van 42 maanden ook nog een boete van 10.000 euro betalen van een eerder voorwaardelijk opgelegde straf.

Uitspraken

Meest gelezen berichten