Mannen veroordeeld voor plofkraak in ’s-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Mannen veroordeeld voor plofkraak in ’s-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch , 07 september 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft 2 mannen veroordeeld voor een plofkraak op 2 geldautomaten in ’s-Hertogenbosch. Een 26-jarige Amsterdammer moet hiervoor 20 maanden de cel in. Een 23-jarige Edammer krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

De mannen brachten in de nacht van 19 februari van dit jaar 2 naast elkaar gelegen pinautomaten van een bank in ’s-Hertogenbosch tot ontploffing. Ze stopten in totaal voor 53.050 euro aan geldbiljetten in een weekendtas en wilden vervolgens vluchten. Op dat moment kwam de politie ter plekke en wist de mannen na een korte achtervolging aan te houden.
 
De rechtbank houdt rekening met de professionele en brutale wijze waarop de mannen het delict hebben voorbereid en vervolgens te werk zijn gegaan. Ze hebben flinke schade veroorzaakt met de ontploffingen. Zo zijn de pinautomaten volledig verwoest en is er aanzienlijke schade ontstaan aan het gebouw waarin de automaten waren gevestigd en schade aan een nabij geparkeerde auto. De mannen stonden geen moment stil bij de gevolgen van hun handelen voor anderen, maar deden het puur voor het geld. De rechtbank rekent dit de mannen zwaar aan.
De 26-jarige man is eerder veroordeeld tot lange celstraffen voor vermogensdelicten. Ook de 23-jarige man is voor soortgelijke delicten al eens veroordeeld. In het voordeel van de jongste verdachte weegt de rechtbank mee dat hij toont te beseffen dat zijn handelen niet goed te keuren is.  De rechtbank koppelt aan zijn voorwaardelijke celstraf enkele bijzondere voorwaarden. Zo moet hij deelnemen aan gedragsinterventie en moet hij zich inspannen om een zinvolle legale dagbesteding te krijgen en te behouden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten