Mannen vrijgesproken van ontvoering, poging doodslag en mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Mannen vrijgesproken van ontvoering, poging doodslag en mishandeling
's-Hertogenbosch, 22 juni 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 25-jarige man uit Valkenswaard en een 26-jarige man uit Eindhoven vrijgesproken van onder meer ontvoering, een poging tot doodslag en mishandeling.

Het Openbaar Ministerie verdacht de mannen, die onderdeel uitmaakten van een grotere groep, er in eerste instantie van dat zij in december vorig jaar een man uit Veldhoven ontvoerden en hem vervolgens naar een afgelegen plek in een bos brachten. Daar zouden zij de man hebben bedreigd, met een vuurwapen in zijn richting hebben geschoten en hem hebben geschopt en geslagen. Tijdens de zitting 2 weken geleden stelde de officier van justitie echter dat er onvoldoende bewijs is dat de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan ontvoering en een poging tot doodslag of een poging tot zware mishandeling. Wel vindt zij dat de verdachten de man hebben mishandeld.
De rechtbank spreekt de verdachten bij gebrek aan bewijs volledig vrij, dus ook van mishandeling. De verklaring van het slachtoffer is onvoldoende om tot een bewezenverklaring te komen, oordeelt de rechtbank. De man legde namelijk op wezenlijke punten inconsistente, wisselende en warrige verklaringen af. Aanvankelijk legde hij bij de politie een belastende verklaring af. Vervolgens verklaarde hij in een aanvullende verklaring en bij de rechter-commissaris op essentiële punten inconsistent. Omdat de verklaringen teveel twijfel en vraagtekens oproepen, kunnen ze niet als bewijs dienen en spreekt de rechtbank de mannen vrij.

Uitspraak

Meest gelezen berichten