Laden...

Masseur uit Geldrop krijgt cel- en taakstraf voor ontucht met klant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Masseur uit Geldrop krijgt cel- en taakstraf voor ontucht met klant
's-Hertogenbosch, 24 november 2023

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 61-jarige man uit Geldrop veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 dag en een taakstraf van 60 uur. De masseur kuste een klant en raakte haar borsten aan.

De vrouw is een bekende van de verdachte en liet zich in augustus 2018 door hem masseren. Terwijl ze op de massagetafel lag, raakte hij haar borsten aan en kuste en omhelsde haar. 

Volgens de verdachte is er niets strafbaars gebeurd. Hij wilde de vrouw van de massagetafel af helpen stappen. Zij schrok daarvan en hij pakte haar vervolgens bij de arm. Dat is volgens hem alles dat is voorgevallen.

Grens overschreden

De rechtbank gelooft dit verhaal niet. Naast de aangifte van de vrouw is er namelijk ook ander bewijs waaruit blijkt dat de verdachte ontucht pleegde. Zo merkte de echtgenoot van de vrouw dat zij na het bezoek aan de masseur wat afwezig en 'down' was. De vrouw liet één dag na het voorval via WhatsApp aan de verdachte weten dat hij een grens had overschreden. Hij reageerde onder meer met excuses en: 'Ik snap zelf ook niet hoe ik het zo ver heb laten komen', 'Het zal nooit meer gebeuren' en 'Ik hoop dat het onder ons blijft'.

De reactie van de verdachte ondersteunt de verklaring van het slachtoffer. Bovendien kon hij geen uitleg geven over de door hem verstuurde appjes. 

Grote impact

De verdachte maakte in zijn rol als masseur en als goede bekende van het slachtoffer, misbruik van haar vertrouwen. Het hele gebeuren heeft een grote impact op het slachtoffer. Zij heeft nog altijd last van de gevolgen daarvan.
De rechtbank houdt er verder rekening mee dat er geen sprake is van verregaande ontuchtige handelingen. Al met al komt de rechtbank tot een gevangenisstraf van 1 dag en een taakstraf van 60 uur. Ook moet de verdachte een schadevergoeding betalen van 935 euro.

Uitspraak