Maximale taakstraf en gedeeltelijke rijontzegging voor ongeval in Oss

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Maximale taakstraf en gedeeltelijke rijontzegging voor ongeval in Oss
's-Hertogenbosch, 30 mei 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 21-jarige man uit Oss veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Daarnaast mag de man de komende 2 jaar geen motorrijtuigen besturen met uitzondering van maandag tot en met zaterdag van 7.30 tot 15.00 uur.

De man reed in augustus 2015 in Oss onder invloed van alcohol en cocaïne en met een te hoge snelheid door rood. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan een auto met aanhanger kwam waardoor er een botsing ontstond. De bestuurder van de andere auto liep daarbij een breuk aan zijn borstbeen op. Ook de inzittenden van de auto van de man liepen letsel op. De rechtbank oordeelt dat de man zeer onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden.

De rechtbank rekent de man dit alles zwaar aan. Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank verder mee dat de man niet eerder is veroordeeld. Daarnaast heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de man als ZZP’er de beschikking moet hebben over zijn rijbewijs. De rechtbank ziet daarin aanleiding de rijontzegging geclausuleerd op te leggen.

Uitspraak

Meest gelezen berichten