Maximale taakstraf voor dodelijk verkeersongeval in Ravenstein

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Maximale taakstraf voor dodelijk verkeersongeval in Ravenstein
's-Hertogenbosch, 09 november 2015
De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 41-jarige man uit Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar. De man veroorzaakte een verkeersongeval waarbij een motorrijder om het leven kwam.

De verdachte reed op 8 september vorig jaar op klaarlichte dag met zijn auto een kruispunt in Ravenstein op en raakte daarbij een motorrijder die als gevolg van de botsing overleed.
Uit onderzoek bleek dat de verdachte een verkeerslicht had genegeerd dat inmiddels 3,4 seconden op rood stond. De rechtbank oordeelt dat hij aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend reed.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte de nabestaanden een onbeschrijflijk en onherstelbaar leed heeft aangedaan. Het slachtoffer was pas 23 jaar en in de kracht van zijn leven. In het voordeel van de verdachte weegt de rechtbank mee dat de man al ruim 20 jaar werkzaam was als beroepschauffeur op vrachtwagens en in die periode geen relevante verkeersdelicten beging. Verder is het de rechtbank niet ontgaan dat het ongeval en vooral de gevolgen daarvan ook een wissel hebben getrokken op het leven van de verdachte. Toch legt de rechtbank een zwaardere straf op dan de officier van justitie eiste, omdat de rechtbank een maximale taakstraf passend en geboden vindt om de ernst van het incident tot uitdrukking te brengen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten