Mierlonaar veroordeeld voor hennepkwekerij

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Mierlonaar veroordeeld voor hennepkwekerij
's-Hertogenbosch, 14 april 2016

Een 43-jarige man uit Mierlo krijgt een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden voor het hebben van een hennepkwekerij en diefstal van elektriciteit. Dat bepaalde de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

De politie trof tijdens een inval in april 2014 in de woning van de man in Mierlo een hennepkwekerij aan met 688 hennepplanten. De verdachte stal voor die kwekerij elektriciteit van Enexis. De officier van justitie stelde dat de verdachte 9 keer geoogst heeft en daarmee  473.288,70 euro opstreek. Volgens de rechtbank is er alleen voldoende bewijs dat de man voordeel heeft verkregen uit 1 oogst en dat hij daarmee 52.764,30 euro heeft verdiend. Dat bedrag moet hij van de rechtbank betalen aan de Staat.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte zich schuldig maakte aan het professioneel telen van een grote hoeveelheid hennep en diefstal van stroom. Hennep kan gevaar opleveren voor de gezondheid van de gebruikers ervan. Het telen van deze softdrug gaat steeds meer gepaard met andere, ook zware vormen van criminaliteit. De rechtbank legt de celstraf voorwaardelijk op om de verdachte ervan te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten