Moeder, dochter en vriend veroordeeld voor vechtpartij in Helmond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Moeder, dochter en vriend veroordeeld voor vechtpartij in Helmond
's-Hertogenbosch, 03 augustus 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 49-jarige Helmondse vrouw en haar 24-jarige dochter veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur voor openlijk geweld. De vriend van de dochter is veroordeeld tot 80 uur taakstraf voor zijn aandeel in de vechtpartij.

 

De moeder en dochter gingen in augustus 2013 midden in de nacht naar het huis van een man en een vrouw in Helmond. Volgens de moeder en dochter hadden die twee personen de moeder die nacht meerdere keren telefonisch lastiggevallen. De dochter liet haar vriend weten dat haar moeder weer was bedreigd en zij naar de woning van het echtpaar gingen. De vriend is toen ook naar de woning gegaan. Met z’n drieën kwamen ze bij de woning aan waarna een ruzie en vechtpartij ontstond tussen de bewoners en onder andere de verdachten. De moeder en dochter sloegen en schopten de vrouw. De vriend van de dochter sloeg en schopte de man samen met onbekend gebleven mededaders. De vrouw had drie gebroken ribben, een gebroken vinger en een bloeduitstorting op haar hoofd.

Bij het bepalen van de straffen houdt de rechtbank er onder meer rekening mee dat de moeder zelf de confrontatie zocht en de dochter zich heeft laten meeslepen in het conflict tussen haar moeder en de bewoners. Weliswaar is de moeder telefonisch lastiggevallen, maar dat legitimeert niet om midden in de nacht de confrontatie te zoeken en geweld te gebruiken.
De rechtbank vindt bij de ernst van deze feiten een hogere straf, dan de officier van justitie eiste, op zijn plaats.

Uitspraken

Meest gelezen berichten