Moeder en zoon veroordeeld voor handel in cocaïne vanuit woning in Vlijmen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Moeder en zoon veroordeeld voor handel in cocaïne vanuit woning in Vlijmen
's-Hertogenbosch, 14 december 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 53-jarige man uit Vlijmen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 maanden en zijn 76-jarige moeder tot een celstraf van 3 maanden. De verdachten verkochten cocaïne vanuit de woning van de vrouw. De man bedreigde bovendien een medewerker van de gemeente Heusden.

De man verbleef van november 2016 tot en met maart van dit jaar bij zijn moeder in huis. Het duo verkocht in die periode 5 keer cocaïne vanuit de woning in Vlijmen. Daarnaast heeft de man afgelopen augustus een medewerker van de gemeente Heusden bedreigd. Hij liep dreigend op het slachtoffer af en riep daarbij dat hij ‘de kop van zijn romp zou slaan’.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf voor de 53-jarige man rekening mee dat de verdachte handelde vanuit een woning waar ook regelmatig zijn 2 minderjarige kinderen verbleven. Bij de man weegt daarnaast mee dat de bedreiging grote indruk heeft gemaakt op het slachtoffer en diens aanwezige collega’s. De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij zich zo heeft misdragen tegenover een gemeenteambtenaar die gewoon zijn werk deed. In het voordeel van de vrouw weegt haar medische situatie en haar gevorderde leeftijd mee. Haar gezondheidstoestand is momenteel niet goed, ze is inmiddels hulpbehoevend, en ook geestelijk lijkt ze achteruit te gaan. Bovendien zijn er voor haar al gevolgen van het delict; ze raakte haar woning kwijt.

Uitspraak

Meest gelezen berichten