Moskee mag in de Evertsenstraat in Veghel worden gebouwd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Moskee mag in de Evertsenstraat in Veghel worden gebouwd
's-Hertogenbosch, 04 maart 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft het beroep van omwonenden tegen de bouw van een moskee in hun straat ongegrond verklaard.

De omwonenden maakten bezwaar bij de gemeente toen er in april vorig jaar een omgevingsvergunning verleend werd aan de Islamitische Stichting Nederland-Veghel voor de bouw van een moskee in de Evertsenstraat in Veghel. De gemeente wees het bezwaar af, waarop de omwonenden naar de rechter stapten.

Volgens de omwonenden is het onduidelijk waarom er voor deze locatie is gekozen. Zij stellen dat er op de hoek van de straat een betere en mooiere locatie is voor de te bouwen moskee. Het weinige groen in de wijk zou bij de bouw op die andere locatie dan behouden kunnen blijven.

De gemeente geeft aan dat de gemeenteraad bij het vaststellen van het bestemmingsplan de vraag beantwoordt of een bepaalde locatie geschikt is voor een bestemming. Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan is geen beroep ingesteld. Verder moet bij de beoordeling van de aanvraag worden uitgegaan van de aangevraagde locatie. De locatiekeuze kan daarom niet in deze procedure aan de orde komen.

De rechtbank oordeelt dat de gemeente bij de beoordeling van de vergunningsaanvraag alleen de aangevraagde locatie in de beoordeling hoefde te betrekken. Omdat er verder geen andere beroepsgronden zijn en de omwonenden niet hebben aangevoerd waarom zij het niet eens zijn met de motivering van de gemeente in het bestreden besluit, wordt het beroep ongegrond verklaard. Dit betekent dat de Islamitische Stichting Nederland-Veghel kan beginnen met de bouw van een moskee.

Uitspraken

Meest gelezen berichten