Nepagent uit Asten cel in voor verkrachting 2 vrouwen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Nepagent uit Asten cel in voor verkrachting 2 vrouwen
's-Hertogenbosch, 21 juli 2015

Een 29-jarige man uit Asten is veroordeeld tot een celstraf van 3,5 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De man deed zich voor als politieagent en verkrachtte in augustus vorig jaar 2 vrouwen.

De man kwam met de vrouwen in contact via advertenties op een website en zou tegen betaling seks met ze hebben. Zodra de vrouwen bij hem thuis kwamen, deed hij zich in beide gevallen voor als politieagent en hield hij hen voor dat ze strafbare feiten pleegden. Vervolgens dwong hij de vrouwen met geweld seks met hem te hebben.
 
Volgens de verdediging is er geen bewijs dat de vrouwen zijn verkracht; het is hun verhaal tegen dat van de verdachte. De rechtbank oordeelt echter dat beide incidenten, die een week na elkaar plaatshadden, op essentiële onderdelen overeenkomen. De man leerde de vrouwen op dezelfde manier kennen, liet ze met hetzelfde doel naar zijn woning komen, weigerde vooraf te betalen, deed zich voor als politieagent door een visitekaartje te tonen en dreigde de vrouwen handboeien om te doen als ze niet meewerkten. Daarnaast reageerde de man op een kenmerkende manier toen de vrouwen hem op z’n arm krasten tijdens een worsteling. Hij zei bodybuilder te zijn en vreesde dat iedereen de krassen zou zien.
 
De officier van justitie eiste naast een celstraf ook tbs met dwangverpleging. De man werd onderzocht door een psychiater en psycholoog en de delicten kunnen hem in verminderde mate worden toegerekend. Het advies van deze deskundigen vormt echter onvoldoende onderbouwing voor de rechtbank om tbs op te leggen. De man is niet eerder veroordeeld voor zeden- of geweldsdelicten. De rechtbank is er bovendien niet van overtuigd dat het gevaar op herhaling zodanig groot is dat deze maatregel moet worden opgelegd. De rechtbank legt wel een langere celstraf op dan de officier van justitie eiste. Een deel van die straf is voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar.

Uitspraken

Meest gelezen berichten