OM niet-ontvankelijk in vervolging voor huisvredebreuk vliegbasis Volkel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > OM niet-ontvankelijk in vervolging voor huisvredebreuk vliegbasis Volkel
's-Hertogenbosch , 13 augustus 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag het Openbaar Ministerie (OM) niet-ontvankelijk verklaard in haar vervolging van een verdachte voor huisvredebreuk op de vliegbasis in Volkel in 2010. Dat betekent dat de strafzaak tegen deze verdachte bij de rechtbank nu ten einde is.

De officier van justitie gaf vandaag tijdens de zitting onder meer aan dat wanneer het OM nu de mogelijkheid had gehad, hij de zaak tegen deze verdachte had willen intrekken. De wet biedt hem die mogelijkheid echter niet.
 
De rechtbank maakt uit de mededelingen van de officier op dat hij de verdachte niet verder wenst te vervolgen. De rechtbank oordeelt dat vanwege deze mededelingen van de officier, een verdere vervolging van de verdachte in strijd is met een goede procesorde.
 
De rechtbank verklaart de officier niet-ontvankelijk. Dat betekent dat de rechtbank niet toekomt aan een inhoudelijke beoordeling van de strafzaak inclusief het verweer dat de advocaat van de verdachte in deze zaak heeft aangevoerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten