OR kan ontslag directeur Centrum voor de Kunsten Eindhoven niet voorkomen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > OR kan ontslag directeur Centrum voor de Kunsten Eindhoven niet voorkomen
's-Hertogenbosch , 18 november 2015

De schorsing van de directeur van stichting Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) wordt niet ongedaan gemaakt. Ook wordt zijn naderende ontslag niet uitgesteld. Dat is de uitkomst van een kort geding dat gisteren bij de rechtbank Oost-Brabant diende.

De ondernemingsraad wilde met een gang naar de rechter onder meer voorkomen dat de directeur van de stichting op 19 november zou worden ontslagen. Volgens de OR leidt het ontslag tot een koerswijziging van de stichting die 2 miljoen euro zou kunnen gaan kosten waardoor het voortbestaan van de stichting gevaar loopt.

De voorzieningenrechter oordeelt dat het besluit van de Raad van Toezicht om de directeur te schorsen, geen besluit is waarbij de OR adviesrecht heeft. Het voornemen tot ontslag is dat wel. De Raad van Toezicht heeft de ondernemingsraad om advies gevraagd en dat advies is uitgebracht. Als de OR van mening was dat op het moment dat zij het advies uitbracht (nog) niet geadviseerd had kunnen worden, had zij dat toen moeten melden. Het voorgenomen besluit de directeur te ontslaan, betekent niet dat de Raad van Toezicht heeft besloten haar organisatie te wijzigen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten