Oplichting via internet: taak- en celstraf voor Helmonder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Oplichting via internet: taak- en celstraf voor Helmonder
's-Hertogenbosch, 19 april 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 42-jarige man uit Helmond veroordeeld voor het oplichten van ruim 20 mensen. De man krijgt een taakstraf van 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden.

De man bood tussen april 2011 en april 2013 via onder meer Marktplaats allerlei artikelen te koop aan. In totaal liet hij 23 mensen geld overmaken voor de artikelen, maar hij leverde uiteindelijk niets. Op die manier maakte hij ruim 1.200 euro buit.

De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de verdachte een groot aantal mensen oplichtte en benadeelde. De verdachte bekommerde zich hier niet om en liet zich enkel leiden door zijn financieel gewin. Ook weegt mee dat hij eerder is veroordeeld voor soortgelijke feiten. De rechtbank legt een deel van de straf voorwaardelijk op om de man ervan te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen. Hij moet een schadevergoeding betalen van in totaal ruim 700 euro aan de benadeelden die hiertoe een verzoek hebben ingediend bij de rechter.

Uitspraak

Meest gelezen berichten