Opname in psychiatrisch ziekenhuis voor brandstichting en mishandeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Opname in psychiatrisch ziekenhuis voor brandstichting en mishandeling
's-Hertogenbosch, 23 mei 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 49-jarige vrouw uit Valkenswaard ontslagen van alle rechtsvervolging. De vrouw stak zichzelf en haar gordijnen in brand. Ook sloeg ze iemand met een stok tegen het hoofd. De vrouw was tijdens de delicten volledig ontoerekeningsvatbaar en daarom laat de rechtbank haar opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis.

De vrouw overgoot in november 2016 zichzelf en gordijnen in haar woning in Valkenswaard met chloor en stichtte brand. Ze werd uiteindelijk gered door een buurjongen die de deur inschopte. De vrouw kwam er met brandwonden van af. In juli 2015 heeft ze in Eindhoven iemand met een stok tegen het hoofd geslagen.

De verdachte is onderzocht door een psycholoog en een psychiater, die vaststelden dat er bij de vrouw onder meer sprake is van ziekelijke stoornissen en een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens. Op advies van de deskundigen verklaart de rechtbank de vrouw daarom volledig ontoerekeningsvatbaar. Dit betekent dat de delicten haar niet kunnen worden aangerekend. De rechtbank laat haar 1 jaar opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Ook moet de vrouw voor de brandstichting een schadevergoeding van 350 euro betalen.

Uitspraak

Meest gelezen berichten