Opname in psychiatrisch ziekenhuis voor doodsteken collega in Rosmalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Opname in psychiatrisch ziekenhuis voor doodsteken collega in Rosmalen
's-Hertogenbosch, 08 maart 2016

Een 24-jarige man is ontslagen van alle rechtsvervolging. De man stak in mei vorig jaar iemand dood, maar was tijdens het delict volledig ontoerekeningsvatbaar. De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag beslist dat hij daarom wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

De verdachte stak bij een vleesverwerkingsbedrijf in Rosmalen waar hij werkte, zonder enige aanleiding met een mes meerdere keren in op een collega. Het slachtoffer kwam daardoor om het leven.

De verdachte is onderzocht door een psycholoog en een psychiater, die vaststelden dat er bij de man onder meer sprake is van een psychotische stoornis. De verdachte was tijdens het delict in de stellige overtuiging dat men erop uit was hem op dat moment te vermoorden. Zijn realiteitstoetsing was volledig verstoord en afwezig. Volgens de rechtbank is het aannemelijk dat het gedrag van de man zodanig werd beïnvloed door de psychose, dat het delict hem niet kan worden aangerekend. De rechtbank laat de man één jaar opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. Ook moet hij de nabestaanden een schadevergoeding betalen van 3.692,21 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten