Ossenaar cel in voor bezit cocaïne en vuurwapen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Ossenaar cel in voor bezit cocaïne en vuurwapen
's-Hertogenbosch, 05 februari 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 33-jarige man uit Oss veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk voor het bezit van cocaïne en een vuurwapen met munitie. Ook moet hij ruim 20.000 euro aan de Staat betalen.

De politie trof op 8 oktober vorig jaar in de woning van de verdachte ruim 250 gram cocaïne en een omgebouwd gaspistool met 50 kogels aan. In de woning lagen ook 162 pillen, die volgens de officier van justitie amfetamine bevatten. Voor 17 gele pillen ontbreekt volgens de rechtbank echter het verdere bewijs dat de positieve indicatieve test van de politie ondersteunt. De overige 145 roze pillen werden positief getest op MDMA en bevatten dus geen amfetamine. De rechtbank moet de verdachte dan ook vrijspreken voor het tenlastegelegde bezit van 162 amfetaminepillen.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat er in de woning drugs en een wapen met munitie zijn aangetroffen. Dat is een gevaarlijke combinatie. Daarnaast is het algemeen bekend dat met name harddrugs zoals cocaïne schade toebrengen aan de gezondheid van de gebruikers. Ook bekostigen zij hun drugsgebruik vaak door diefstal of ander crimineel gedrag, waardoor schade en overlast ontstaat voor anderen. Het ongecontroleerde bezit van vuurwapens verhoogt het risico op een levensbedreigend geweldsdelict. Daarom moet hier streng tegen worden opgetreden.

Ontneming

De rechtbank oordeelt dat de er voldoende aanwijzingen bestaan dat de man ook harddrugs heeft verkocht. In zijn woning lag namelijk naast de cocaïne en de pillen met MDMA een bedrag van 14.185,10 euro aan contact geld in kleine coupures. Volgens de rechtbank is het aannemelijk dat dit bedrag de opbrengst is van verkochte drugs. De rechtbank bepaalt dat de man het wederrechtelijk verkregen voordeel van 21.990,90 euro (de contanten plus de inkoopwaarde van de cocaïne en de pillen) aan de Staat moet betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten