Ossenaar vrijgesproken van mishandeling vriendin

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Ossenaar vrijgesproken van mishandeling vriendin
's-Hertogenbosch, 12 maart 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 45-jarige Ossenaar vrijgesproken van de mishandeling van zijn vriendin. De man zou in augustus vorig jaar zijn vriendin tegen haar hoofd hebben geslagen. 

Volgens de rechtbank is niet duidelijk geworden wat er precies is voorgevallen op die bewuste dag. Bij zowel de verdachte als zijn partner is letsel geconstateerd. De man verklaarde dat zijn vriendin hem eerst had gebeten en hij haar als reactie daarop per ongeluk een blauw oog sloeg. De vrouw zei in eerste instantie dat de man haar uit het niets sloeg, maar later zei ze het niet exact meer te weten en gaf ze aan dat de verklaring van de man ook juist kon zijn. Er is daarom onvoldoende bewijs dat de man zijn vriendin opzettelijk sloeg en ook is niet vast te stellen of er al dan niet sprake was van noodweer. De rechtbank spreekt de man, zoals de officier van justitie eiste, vrij.

De man kreeg eerder een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd. Hij werd in maart 2013 voorwaardelijk in vrijheid gesteld onder de algemene voorwaarde dat hij zich voor het einde van de proeftijd niet schuldig zou maken aan een strafbaar feit. De officier van justitie eiste vanwege de vermeende mishandeling herroeping van de voorwaardelijke invrijheidsstelling van 609 dagen gevangenisstraf. Nu de rechtbank de man vrijspreekt, wijst de rechtbank de herroeping van de voorwaardelijke invrijheidsstelling af.

Uitspraken

Meest gelezen berichten