Overvaller tankstation Valkenswaard krijgt celstraf

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Overvaller tankstation Valkenswaard krijgt celstraf
's-Hertogenbosch, 09 februari 2015

Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zojuist door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan een overval op een tankstation in Valkenswaard.

De man ging in augustus 2013 een tankstation in Valkenswaard binnen. Hij had zijn hoofd bedekt met een capuchon, muts en bril en droeg handschoenen. Bij het betreden van de winkel riep de man tegen een medewerkster dat hij geld wilde hebben, waarna hij een tas op de toonbank zette. Omdat de medewerkster geen geld gaf, ging de man zelf achter de toonbank en liet hij haar de kassa openmaken. Hij maakte zo’n 160 euro en een aantal pakjes sigaretten buit. Toen hij onderweg naar buiten was, sloot de medewerkster de toegangsdeur. De man trapte een barst in de ruit, waarna de medewerkster de deur openmaakte.

De medewerkster heeft zich ontzettend bedreigd gevoeld door de overval. Het zegt iets over de mentaliteit van de man dat hij alleen voor het geld overgaat tot een dergelijk handelen, oordeelt de rechtbank. De verdachte werd in 2011 al drie keer veroordeeld voor vermogensdelicten. Dit maakt dat er sprake is van een recent en hardnekkig gedragspatroon, waartegen eerdere sancties onvoldoende effect hadden. De rechtbank koppelt aan de voorwaardelijke straf daarom enkele bijzondere voorwaarden. Zo moet de man onder meer deelnemen aan gedragsinterventie, moet hij een behandeling bij een zorginstelling ondergaan en zich melden bij Novadic-Kentron.
De man moet het slachtoffer een schadevergoeding betalen van € 590,09.

Uitspraken

Meest gelezen berichten