Laden...

Poging doodslag Best en poging zware mishandeling Oirschot: 3,5 jaar cel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Poging doodslag Best en poging zware mishandeling Oirschot: 3,5 jaar cel
's-Hertogenbosch, 19 maart 2019

Een 24-jarige man uit Polen is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. De man maakte zich in november vorig jaar schuldig aan een poging tot doodslag, een poging tot zware mishandeling en meerdere vernielingen in Best en Oirschot.

De verdachte stak in een arbeidsmigrantenhotel in Best een andere bewoner met een mes in de rug. Ook vernielde hij in dat hotel onder meer ramen, deuren en meubels. Daarnaast mishandelde hij een bewoner van een arbeidsmigrantenhuis in Oirschot door hem met een biljartkeu op zijn hoofd te slaan. Ook maakte de verdachte zich schuldig aan het vernielen, beschadigen en onbruikbaar maken van een aantal goederen in die woning. Zo sloopte hij ramen, een aquarium en meubels van andere bewoners.

Het zeer gewelddadige karakter van de delicten laat zien dat de verdachte er niet voor terugschrikt om excessief geweld te gebruiken. Hij bekommerde zich niet om de gevolgen van zijn handelen. Daarbij merkt de rechtbank op dat het ook heel anders had kunnen aflopen met de 2 slachtoffers. De verdachte deed hen ernstig leed aan. Ze zijn allebei toegetakeld op hun verblijfsadres, terwijl dit bij uitstek een plek zou moeten zijn waar zij zich veilig mochten voelen. De rechtbank kan zich voorstellen dat ook gevoelens van angst, onrust en onveiligheid zijn veroorzaakt in de plaatselijke Poolse gemeenschap. De verdachte verblijft sinds 1,5 jaar in Nederland en is sindsdien al meerdere keren met justitie in aanraking gekomen. De rechtbank vindt het onbegrijpelijk dat de verdachte na een eerdere veroordeling toch weer de fout in is gegaan en rekent hem dit zwaar aan. Daarom legt zij hem een jarenlange vrijheidsbenemende straf op.

Uitspraak