Politie mocht medewerkers nieuwe functie toewijzen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Politie mocht medewerkers nieuwe functie toewijzen
's-Hertogenbosch, 09 januari 2015

De korpsleiding van de politie heeft aan vier politieambtenaren uit Geldrop, Nieuwkuijk, Rosmalen en Vianen op juiste wijze nieuwe functies toegewezen. Dit besliste de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

De regionale politiekorpsen zijn per 1 januari 2013 vervangen door de nationale politie. Duizenden verschillende functiebeschrijvingen die bij de regionale politiekorpsen bestonden zijn omgezet naar 92 functies van het Landelijk Functiegebouw Nederlandse Politie (LFNP). Voor die omzetting stelde de minister van Veiligheid en Justitie een tabel vast waarin voor elke (oude) functiebeschrijving is aangegeven welke nieuwe functiebeschrijving gaat gelden. Iedere politieambtenaar ontving een besluit waarin aan hem een nieuwe LFNP-functie is toegewezen.

Volgens de politieambtenaren is aan hen een verkeerde functie toegekend en is daarbij door de korpsleiding ten onrechte vastgehouden aan de tabel. De rechtbank oordeelt dat deze tabel van de minister het uitgangspunt mag zijn voor omzetting van de functies van individuele politieambtenaren. De rechtbank oordeelt dat er in deze vier zaken geen sprake is van feiten of omstandigheden die zouden moeten leiden tot het niet toepassen van de tabel.

Uitspraken

Meest gelezen berichten