Laden...

Rechters gewraakt in zaak dood vijftienjarig Eindhovens meisje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Rechters gewraakt in zaak dood vijftienjarig Eindhovens meisje
's-Hertogenbosch, 14 oktober 2016

De rechtbank Oost-Brabant behandelde vandaag de zaak over de verdwijning en dood van een vijftienjarig Eindhovens meisje in 1995. De advocaat van de nabestaanden had verzocht om een tweede termijn van spreekrecht voor de broer van het meisje en voor uitgebreid spreekrecht voor de vader.

De rechtbank bepaalde vandaag –kort gezegd- dat de broer geen tweede termijn krijgt en dat de vader gebruik mag maken van het uitgebreide spreekrecht, omdat hij dat eerder nog niet had gedaan. Hij mag dan alleen spreken over het dossier en bijvoorbeeld de strafmaat, maar niet reageren op het requisitoir en het pleidooi. Daarop verzocht de advocaat van de nabestaanden de rechters hun beslissing te heroverwegen en anders zich te verschonen. De rechtbank liet weten de verzoeken niet in te willigen. De rechtbank geeft aan dat zij telkens weloverwogen en onderbouwd de beslissingen heeft genomen. Zij betreurt dat de nabestaanden dit niet als zodanig ervaren. Namens de nabestaanden wraakte de advocaat alle leden van de rechtbank.

Wrakingskamer

Dit betekent dat een meervoudige wrakingskamer het wrakingsverzoek gaat beoordelen. De wrakingskamer komt later vanmiddag bijeen. Pas na de uitspraak van de wrakingskamer wordt duidelijk hoe en wanneer de rechtszaak kan worden voortgezet. Eerder werd de zaak al uitgesteld vanwege een wrakingsverzoek van de verdediging van de verdachte. Dit verzoek werd afgewezen door de wrakingskamer.

Zie ook het themadossier Wraking.

Uitspraken