Reiling Sterksel moet ruim 330.000 euro betalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Reiling Sterksel moet ruim 330.000 euro betalen
's-Hertogenbosch, 24 november 2015

Het bedrijf Reiling Sterksel B.V. moet 330.876,37 euro betalen aan de Staat voor bespaarde kosten bij het illegaal lozen van afvalwater. Dit bepaalde de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

De rechtbank veroordeelde het bedrijf in maart van dit jaar voor het illegaal lozen van afvalwater op de gemeenteriolering en oppervlaktewater. Volgens de officier van justitie bespaarde het bedrijf op deze manier 463.136 euro aan kosten voor het afvoeren van dit water.
Daarom eiste hij dat het bedrijf dit bedrag aan de Staat moest betalen. De rechtbank oordeelt dat het bedrijf tussen februari en september 2013 in elk geval 200 keer illegaal afvalwater loosde. Het water dat op de wasplaats werd geloosd had moeten worden afgevoerd naar een erkend verwerker.

Bij het bepalen van de bespaarde kosten, ging de rechtbank -anders dan de officier van justitie- uit van een lager bedrag aan afvoerkosten per ton afvalwater. Bovendien oordeelt de rechtbank dat de illegale lozingen ook kosten met zich meebrachten, namelijk de loonkosten van de chauffeur van de trekker met de waterton. De rechtbank komt daarom uit op een bedrag van 330.876,37 euro aan illegaal verkregen voordeel.

Uitspraken

Meest gelezen berichten