School in Geldrop hoeft vooralsnog geen klaslokaal af te staan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > School in Geldrop hoeft vooralsnog geen klaslokaal af te staan
's-Hertogenbosch, 16 september 2016

Basisschool De Branding in Geldrop hoeft voorlopig geen klaslokaal af te staan aan basisschool De Regenboog. Dit besliste de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

In maart vorig jaar werd in Geldrop een brede school in gebruik genomen waarin onder meer de basisscholen De Brand en De Regenboog zijn gehuisvest. In januari 2015 deed de directeur van De Regenboog een verzoek bij de gemeente Geldrop-Mierlo om een extra schoollokaal. Nog voordat de gemeente op dit verzoek had beslist, stond De Branding een lokaal af. De gemeente gaf de stichting die eigenaar is van De Branding vervolgens op 7 september jl. opdracht een lokaal af te staan. De stichting maakte bezwaar tegen dit besluit en verzocht de rechter een voorlopige voorziening te treffen.

Volgens de stichting is het besluit om een lokaal af te staan onrechtmatig, omdat De Regenboog intussen al het gevraagde extra lokaal in gebruik had genomen en daarmee reeds voldaan was aan hun verzoek. De gemeente stelt dat De Regenboog weliswaar al een extra lokaal in gebruik had genomen, maar recht had op meer schoolruimte op het moment dat de gemeente op het verzoek besliste. 

De voorzieningenrechter oordeelt dat de gemeente het verzoek had moeten afwijzen. De Regenboog had intussen immers al het gevraagde extra lokaal gekregen waar zij om had gevraagd. Dat De Regenboog mogelijk recht had op meer schoolruimte, doet daar niet aan af. De rechter besliste dat de gemeente eerst een besluit moet nemen op het bezwaar van De Branding en dat deze basisschool tot 6 weken daarna geen lokaal hoeft af te staan. Dat is de tijd die De Branding heeft om eventueel beroep in te stellen tegen het besluit op het bezwaar.

Uitspraken

Meest gelezen berichten