Schorsing voorlopige hechtenis verdachten Easy Life

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Schorsing voorlopige hechtenis verdachten Easy Life
's-Hertogenbosch, 21 januari 2010

De rechtbank 's-Hertogenbosch heeft zojuist besloten de voorlopige hechtenis van twee verdachten in de zaak van beleggingsbedrijf Easy Life Investments per 22 januari a.s. om 14.00 uur te schorsen.

De rechtbank 's-Hertogenbosch heeft zojuist besloten de voorlopige hechtenis van twee verdachten in de zaak van beleggingsbedrijf Easy Life Investments per 22 januari a.s. te schorsen.

De advocaten van beide verdachten vroegen de rechtbank de voorlopige hechtenis op te heffen dan wel te schorsen. De rechtbank wees het verzoek af om de voorlopige hechtenis op te heffen. Het stadium van het onderzoek, de opgelopen vertraging in het onderzoek en de reeds ondergane duur van de voorlopige hechtenis zijn voor de rechtbank aanleiding om de voorlopige hechtenis van de twee mannen wel te schorsen. Deze tijdelijke schorsing geldt tot de volgende rechtszitting op 22 maart 2010 om 9.30 uur. Dat betekent dat de voorlopige hechtenis dan weer in werking treedt. Naast de algemene voorwaarden legde de rechtbank drie bijzondere voorwaarden bij de schorsing op: de verdachten dienen zich beschikbaar te houden voor onderzoek door de FIOD, het openbaar ministerie en de rechter-commissaris, moeten hun paspoort inleveren en mogen geen (directe of indirecte) werkzaamheden verrichten in de financiële dienstverlening.

In de zaak Easy Life Investments staan vier verdachten terecht. Twee van hen zaten niet meer in voorlopige hechtenis.

Uitspraken

Meest gelezen berichten