Slaan met glas in gezicht tijdens stappen in Eindhoven: Duitse vrouw veroordeeld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Slaan met glas in gezicht tijdens stappen in Eindhoven: Duitse vrouw veroordeeld
's-Hertogenbosch, 07 juli 2015
Een 25-jarige vrouw uit Duitsland is vandaag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor mishandeling. Ze sloeg in januari van dit jaar met een glas in het gezicht van een andere vrouw. De Duitse krijgt een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand.
 

De Duitse vrouw en haar vriend kregen een glas drank over zich heen gegooid tijdens een stapavond in Eindhoven. Daarop raakte zij de vrouw die hen had nat gegooid met een glas in haar gezicht. Het slachtoffer hield hier snijwonden in haar gezicht aan over. Volgens de officier van justitie was het slaan met het glas een bewuste actie en daarom zou er sprake zijn van zware mishandeling. De Duitse ontkent dit. Zij verklaarde dat ze alleen met water wilde gooien, maar op het moment van gooien zou zij in de draai door haar enkel zijn gezwikt waardoor het glas in het gezicht van de andere vrouw kwam. Dit verhaal wordt ondersteund door een getuige.
De rechtbank oordeelt dat de handelingen van de verdachte erop wijzen dat zij slechts de bedoeling had water naar het slachtoffer te gooien. In reactie op het natgooien, pakte ze een glas water, draaide zich snel om en maakte ze een gooiende beweging naar het dichtbij haar staande slachtoffer. De rechtbank acht niet aannemelijk dat de Duitse doelbewust met het glas wilde slaan en spreekt haar vrij van zware mishandeling. Omdat de vrouw wel de kans aanvaardde dat ze het slachtoffer met het glas in haar gezicht zou raken, wordt ze veroordeeld voor mishandeling.
 
De rechtbank weegt bij het bepalen van de straf mee dat de snijwonden in het gezicht van het slachtoffer met 60 à 70 hechtingen werden gedicht. Omdat ze nog steeds meerdere littekens in haar gezicht heeft, wordt ze dagelijks met het voorval geconfronteerd. Bovendien is het nog maar de vraag of er door een plastisch chirurg iets aan de littekens kan worden gedaan. De rechtbank houdt er in het voordeel van de verdachte rekening mee dat zij de ernst van het aangedane leed inziet en oprecht berouw heeft getoond.
De Duitse moet het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 5321,54 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten