Slijterij binnen supermarkt moet eigen leidinggevende hebben

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Slijterij binnen supermarkt moet eigen leidinggevende hebben
's-Hertogenbosch, 25 augustus 2015
De burgemeesters van de gemeenten Sint-Oedenrode en Someren moeten een nieuw besluit nemen over de wijze waarop 2 supermarkten hun horecavergunning uitvoeren. Dit besliste de rechtbank Oost-Brabant vandaag.
 

De supermarkten kregen een vergunning voor een aparte slijterijafdeling in hun pand. Volgens de belangenvereniging SlijtersUnie mogen die afdelingen alleen geopend zijn als er in de slijterij een leidinggevende aanwezig is, die beschikt over de door de Drank- en Horecawet vereiste specialistische kennis. Dat zou volgens de vereniging niet het geval zijn en daarom vroeg de SlijtersUnie aan de burgemeesters om handhavend op te treden. Dit verzoek werd door beide burgemeesters afgewezen, waarna de vereniging naar de rechter stapte.
 
Volgens de burgemeesters is het niet nodig dat de leidinggevende in de slijterij zelf aanwezig is. Het volstaat volgens hen als een leidinggevende aanwezig is in de supermarkt.
De rechter stelt de SlijtersUnie in het gelijk. Het is verboden een slijterij voor het publiek geopend te houden als daar geen leidinggevende aanwezig is. Het is dus niet voldoende dat een leidinggevende in de supermarkt aanwezig is.
De rechter draagt de burgemeesters op een nieuw besluit te nemen en de burgemeester van Sint-Oedenrode moet daaraan voorafgaand nog een nader onderzoek doen naar de aanwezigheid van de leidinggevende in de slijterij.

Uitspraken

Meest gelezen berichten