Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor belaging van ex en haar partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor belaging van ex en haar partner
's-Hertogenbosch, 14 augustus 2015

Een 68-jarige man uit Helmond krijgt een taakstraf van 100 uur en 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor het belagen van zijn ex-vrouw en haar  partner. Dat besliste de rechtbank Oost-Brabant vandaag.

De man stalkte zijn ex-vrouw en haar partner tussen augustus 2009 en november 2012, vooral door alles in het werk te stellen om hen en hun bedrijf in diskrediet te brengen. De verdachte heeft daarmee een ernstige inbreuk gemaakt op hun persoonlijke levenssfeer. Zij zijn daarnaast in ernstige mate belemmerd in het uitoefenen van hun beroep. De ervaring leert bovendien dat slachtoffers van belaging daarvan nog lange tijd de psychisch nadelige gevolgen kunnen ondervinden.
 
De rechtbank weegt in het voordeel van de verdachte mee dat sinds november 2012 geruime tijd is verstreken en de verdachte, voor zover nu bekend, erna geen nieuwe strafbare feiten heeft gepleegd.
 
De rechtbank legt de man bij de voorwaardelijke celstraf een proeftijd op van 3 jaar, omdat er rekening mee moet worden gehouden dat de verdachte wederom een dergelijk misdrijf begaat. Aan de proeftijd koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo mag de verdachte geen contact opnemen -in welke vorm dan ook- met zijn ex-vrouw en haar partner. Ook legt de rechtbank de man een locatieverbod op voor de woning van de slachtoffers.
 
Daarnaast moet de man de slachtoffers een schadevergoeding betalen van ruim 2.500 euro.  

Uitspraken

Meest gelezen berichten