Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor bezit van middelen voor hennepteelt

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor bezit van middelen voor hennepteelt
's-Hertogenbosch, 30 december 2015

De rechtbank Oost-Brabant legt een 38-jarige man uit Budel een taakstraf op van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand. De man had in juni van dit jaar stoffen en voorwerpen aanwezig die bestemd waren voor grootschalige en bedrijfsmatige hennepteelt.

De man verklaarde dat de middelen zoals luchtafzuigers, assimilatielampen, schakelborden en kachels niet van hem waren. De spullen waren bij hem thuis gestald door iemand in ruil voor kwijtschelding van zijn geldschuld(en). Hij verklaarde wel te weten dat de spullen bestemd waren voor de hennepteelt.
Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank onder meer mee dat hennep gevaar oplevert voor de gezondheid van de gebruikers ervan. Hennepteelt, en zeker op grote schaal, brengt vele vormen van (zware) criminaliteit met zich mee. Anders dan de officier van justitie, is de rechtbank van oordeel dat een geldboete geen recht doet aan de ernst van de feiten. De rechtbank legt daarom een zwaardere straf op dan de officier van justitie heeft geëist.

Uitspraken

Meest gelezen berichten