Taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf voor hennepteelt en diefstal elektriciteit Oss

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf voor hennepteelt en diefstal elektriciteit Oss
's-Hertogenbosch, 06 oktober 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 29-jarige vrouw uit ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand. De vrouw teelde hennep, stal elektriciteit en veroorzaakte met de illegale aansluiting gevaar voor anderen.

De vrouw had in 2013 een hennepkwekerij in haar toenmalige woning in Oss. In drie ruimtes stonden in totaal 467 hennepplanten. Ook had zij een illegale elektriciteitsaansluiting.

De vrouw verklaarde dat de hennepkwekerij door een man was ingericht en verzorgd. Zij had niets met de hennepkwekerij te maken, maar kreeg alleen een vergoeding voor de ruimte die de man gebruikte. De rechtbank vindt haar verklaring ongeloofwaardig. Zo wist de vrouw onder meer te vertellen hoeveel planten er ongeveer in elke ruimte stonden en verklaarde zij de planten water en voeding te hebben gegeven. Daarnaast kon zij weinig vertellen over de man.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er onder meer rekening mee dat het telen van hennep steeds meer gepaard gaat met andere, ook zware vormen van criminaliteit. In het voordeel van de vrouw weegt de rechtbank mee dat er inmiddels enige tijd is verstreken en zij geen nieuwe strafbare feiten heeft gepleegd.

De rechtbank schat het wederrechtelijk verkregen voordeel van de vrouw met de hennepteelt op 50.422,31 euro. Omdat er enige tijd is verstreken sinds de strafbare feiten plaatshadden, vindt de rechtbank het passend een percentage van 5% in mindering te brengen. Dat betekent dat de vrouw 47.901,19 euro moet betalen aan de Staat.

 

 

Uitspraken

Meest gelezen berichten