Taakstraf voor ontucht met 14-jarig meisje in bioscoop

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Taakstraf voor ontucht met 14-jarig meisje in bioscoop
's-Hertogenbosch, 07 juli 2017

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 22-jarige man uit Son en Breugel veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur. Hij pleegde ontucht met een minderjarig meisje.

De verdachte kwam via Snapchat in contact met een destijds 14-jarig meisje en sprak in september 2015 in Veghel met haar af. In de auto heeft hij met het meisje getongzoend. Vervolgens gingen ze naar de bioscoop waar de verdachte zijn hand op het been en de buik van het meisje legde en haar borsten en schaamstreek heeft betast.
De verdachte ontkende tijdens de zitting dat hij wist hoe oud het meisje was en verklaarde bovendien dat zijn handelingen enkel vriendschappelijk bedoeld waren. Volgens de rechtbank hebben de gedragingen onmiskenbaar een seksuele lading en zijn ze in strijd met de sociaal ethische norm gelet op de leeftijden van de betrokkenen. De rechtbank doet de verklaring van de verdachte dat hij de leeftijd van het meisje niet wist, af als ongeloofwaardig. Bij de politie verklaarde hij namelijk dat het meisje hem via Snapchat had verteld dat ze 14 jaar is. De rechtbank veroordeelt de verdachte daarom voor ontucht.

De rechtbank ziet in de persoonlijkheid van de verdachte aanleiding om het jeugdstrafrecht toe te passen. Hij kampt namelijk met een stoornis in het autismespectrum (PDD NOS). Bij het jeugdstrafrecht wordt meer dan bij volwassenen ermee rekening gehouden wat de straf betekent voor de ontwikkeling van de jeugdige. Verder weegt de rechtbank mee dat de verdachte niet eerder met justitie in aanraking is gekomen. Ook is de verdachte onder meer op eigen initiatief onder behandeling van een psychiater geweest en heeft hij zijn leven op dit moment goed op de rit. Naast de taakstraf moet de verdachte het meisje een schadevergoeding betalen van 556,83 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten