Taakstraf voor ontucht met meisje in 2001

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Taakstraf voor ontucht met meisje in 2001
's-Hertogenbosch, 11 februari 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 46-jarige man uit Roosendaal veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur. De man pleegde in 2001 ontucht met een veertienjarig meisje. Zij deed vorig jaar aangifte tegen de man.

De man woonde destijds in Geldrop en had een relatie met de moeder van het meisje. In oktober 2001 betastte hij de borsten en het kruis van het meisje. Volgens de officier van justitie moest het meisje bovendien het geslachtsdeel van de man betasten. De rechtbank acht dit laatste niet bewezen en spreekt de verdachte daarvan vrij. Mede daarom legt de rechtbank een taakstraf op in plaats van de geëiste gevangenisstraf.

De verdachte heeft met zijn handelen een grote inbreuk gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer en haar lichamelijke integriteit aangetast. Het misbruik moet een grote indruk op haar hebben gemaakt. De rechtbank weegt in het voordeel van de verdachte mee dat er ruim dertien jaar is verstreken sinds het incident en dat hij in deze periode, voor zover bekend, geen nieuwe strafbare feiten heeft gepleegd.
De man moet het slachtoffer een schadevergoeding betalen van duizend euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten