Taakstraf voor vernielen ruiten Reinier van Arkel in ’s-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Taakstraf voor vernielen ruiten Reinier van Arkel in ’s-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch, 24 maart 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 37-jarige man uit Vught veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur voor de vernieling van meerdere ruiten van een pand in ‘s-Hertogenbosch.

In juni en juli 2014 sneuvelden diverse ruiten van het pand van de Reinier van Arkel Groep in ’s-Hertogenbosch. Bij de laatste poging werd bovendien benzine naar binnen gegooid. Nadat in augustus van dat jaar nog eens 8 ruiten werden vernield, kon de verdachte worden aangehouden. Op basis van onder meer getuigenverklaringen, beveiligingsbeelden en in zijn woning aangetroffen spullen, zijn er volgens de rechtbank voldoende bewijzen dat de verdachte deze vernielingen heeft gepleegd.

Volgens het Openbaar Ministerie is de verdachte ook schuldig aan brandstichting en een poging daartoe. Eind 2013 werd 2 keer brand gesticht in het pand. In beide gevallen werd een ruit ingeslagen en benzine naar binnen gegooid. Die benzine werd vervolgens aangestoken met een lucifer of een aansteker. Bij een derde incident bleef het bij een poging tot brandstichting, omdat de benzine niet ontbrandde. De rechtbank oordeelt dat er onvoldoende bewijzen zijn dat de verdachte dit heeft gedaan en spreekt hem daarom vrij van deze feiten.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte weinig respect toont voor de eigendommen van een ander. Ook heeft hij de gedupeerde schade berokkend. Anderzijds weegt de rechtbank mee dat de verdachte niet eerder is veroordeeld en dat hij 37 dagen in voorlopige hechtenis heeft gezeten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten