Taakstraffen voor rellen na voetbalwedstrijd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Taakstraffen voor rellen na voetbalwedstrijd
's-Hertogenbosch, 27 maart 2015

De politierechter van de rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist drie mannen veroordeeld voor openlijk geweld na afloop van de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - De Graafschap op 3 oktober vorig jaar. De mannen uit ’s-Hertogenbosch (20 en 21 jaar) en uit Vught (19 jaar) krijgen een taakstraf van zestig uur. Een 19-jarige man uit ’s-Hertogenbosch werd vrijgesproken.

De supporters van De Graafschap zaten na afloop van de wedstrijd in busjes, toen zij werden benaderd door een groepje fans van de thuisploeg. Vanuit die groep werden stenen naar de busjes gegooid. Op basis van verklaringen van agenten oordeelt de politierechter dat de drie verdachten deel uitmaakten van de groep. Voor de vierde man kon dat niet worden bewezen.

 
Bij het bepalen van de straf heeft de politierechter er rekening mee gehouden dat de mannen van de voetbalbond KNVB inmiddels al een stadionverbod van twee jaar hebben gekregen. Vanwege de jonge leeftijd van de verdachten legt de rechter geen celstraf, maar een taakstraf op.
De drie mannen moeten naast de taakstraf ook een totale schadevergoeding van 928,89 euro betalen voor schade aan de busjes.

Uitspraken

Meest gelezen berichten