Laden...

'Taxichauffeur' krijgt celstraf voor verkrachting in 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > 'Taxichauffeur' krijgt celstraf voor verkrachting in 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch, 14 december 2018

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 30-jarige man uit ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden. Hij reed in maart 2015 een vrouw naar een afgelegen plek en verkrachtte haar.

De vrouw stapte bij de verdachte in de auto in de veronderstelling dat ze in een taxi stapte om naar huis te gaan. De verdachte reed vervolgens naar een donkere en afgelegen plek in ’s-Hertogenbosch en pakte de vrouw daar bij haar keel. Vervolgens verkrachtte hij haar. De vrouw werd onderzocht op DNA-sporen. In juli 2017 leverde dit een match op in de databank van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Volgens de verdachte had hij inderdaad seks met de vrouw, maar gebeurde dit vrijwillig. De rechtbank gelooft dat niet. De verklaring van de vrouw dat zij werd gedwongen seks te hebben, wordt ondersteund door meerdere bewijzen: onder meer een verwonding in de hals van de vrouw, de beschadigde kleding van haar en de emotionele staat waarin zij zeer kort na het incident door haar partner en later ook door de politie werd aangetroffen. Verder speelt mee dat de verdachte bij de politie en tijdens de behandeling van de strafzaak bij de rechtbank wisselend verklaarde en dat hij zijn verklaring telkens bijstelde.

De rechtbank rekent het de verdachte aan dat hij de vrouw onherstelbaar leed heeft aangedaan. De gebeurtenissen hebben een diepe indruk op haar achtergelaten. De verdachte hield hier op geen enkele wijze rekening mee toen hij misbruik maakte van de gelegenheid die zich voordeed. Bij het bepalen van de hoogte van de straf houdt de rechtbank bovendien rekening met opgelegde straffen in vergelijkbare gevallen. Al met al vindt de rechtbank een onvoorwaardelijke celstraf van 24 maanden passend.

Uitspraak