Taxichauffeur veroordeeld voor ontucht met minderjarige verstandelijk beperkte passagier

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Taxichauffeur veroordeeld voor ontucht met minderjarige verstandelijk beperkte passagier
's-Hertogenbosch, 17 augustus 2016

De rechtbank Oost-Brabant veroordeelde vandaag een 62-jarige man uit Eindhoven tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk, voor ontucht met zijn passagier, een minderjarig en verstandelijk beperkt meisje.

De verdachte werkte in februari van dit jaar als taxichauffeur voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Tijdens één van zijn ritten betastte hij een 12-jarig meisje en verrichtte in haar bijzijn seksuele handelingen bij zichzelf.

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij ontucht pleegde met een zeer kwetsbaar kind. Hij beschaamde het in hem als taxichauffeur gestelde vertrouwen op een van de ernstigst denkbare wijzen. Daarnaast deed hij de ouders van het meisje en de rest van de familie onherstelbaar leed aan.
Volgens een psycholoog is er sprake van neurotische problematiek bij de man. Hij maakte zich in 2003 schuldig aan schennispleging en zou – in overleg met justitie – de problematiek zelf aanpakken. Dit deed hij echter niet. De rechtbank legt nu een deels voorwaardelijke celstraf op om de verdachte ervan te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen. Aan de voorwaardelijke straf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo moet hij zich onder meer laten behandelen en krijgt hij een meldplicht.
De rechtbank veroordeelt de man eveneens tot betaling van een schadevergoeding aan het slachtoffer van ruim 1.000 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten