Tbs en 21 maanden cel voor overval op tankstation in Eindhoven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Tbs en 21 maanden cel voor overval op tankstation in Eindhoven
's-Hertogenbosch, 04 mei 2015

Een 53-jarige man uit Eindhoven is vandaag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor een gewapende overval op een tankstation en een poging daartoe. Hij krijgt een gevangenisstraf van 21 maanden en tbs met voorwaarden.

De man pleegde in augustus vorig jaar een overval op een tankstation in Eindhoven. Hij bedreigde een medewerker met een mes en nam 350 euro aan buit mee. Drie dagen later probeerde hij hetzelfde tankstation te overvallen, maar dit mislukte.
 
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er onder meer rekening mee dat de verdachte op een gewelddadige manier snel aan geld wilde komen. Hij maakte daarbij grote inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de slachtoffers. Daarnaast is de man eerder veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor een groot aantal geweldsdelicten. In strafmatigende zin weegt mee dat hij volgens een psycholoog en psychiater verminderd toerekeningsvatbaar was. Deze deskundigen stellen dat hij lijdt aan schizofrenie. De rechtbank acht het voor de veiligheid van anderen noodzakelijk om de man - naast een celstraf - ook tbs op te leggen. Aan die maatregel zijn enkele voorwaarden gekoppeld. Zo moet de man zich onder meer laten behandelen voor zijn psychische problemen en drugsverslaving en komt hij onder toezicht te staan van de reclassering.

Uitspraken

Meest gelezen berichten