Tbs met voorwaarden voor steekpartij in Drunen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Tbs met voorwaarden voor steekpartij in Drunen
's-Hertogenbosch, 08 september 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 24-jarige man uit Drunen ontslagen van alle rechtsvervolging voor een poging tot moord op een vrouw. De man is wel veroordeeld tot tbs met voorwaarden.

De man werd 14 februari van dit jaar ’s morgens wakker en hoorde naar eigen zeggen stemmen die hem opdroegen iemand neer te steken. Hij stond op, douchte zich, liep naar de keuken en pakte daar een mes. Vervolgens fietste de man naar een woning in Drunen. Hij klopte op het raam en toen een vrouw opendeed, begon de man op haar in te steken. Het slachtoffer liep steekwonden op in onder meer de borst, rug en schouder.
 
De verdachte is onderzocht door een psychiater en een psycholoog. Uit hun rapporten blijkt kort gezegd dat er bij de man sprake is van een ziekelijke stoornis en dat hij tijdens het delict psychotisch was. De rechtbank neemt de conclusies van de deskundigen over en beschouwt de man als volledig ontoerekeningsvatbaar. De verdachte wordt ontslagen van alle rechtsvervolging. Met de deskundigen is de rechtbank van oordeel dat het vanwege veiligheidsrisico’s noodzakelijk is dat de man tbs met voorwaarden krijgt opgelegd. Hij moet zich onder meer laten opnemen in een psychiatrische instelling, krijgt een alcohol- en drugsverbod en moet zich na het klinische gedeelte ambulant laat behandelen.
De man moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 10.000 euro en moet haar proceskosten van 1.158 euro vergoeden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten