Tilburgs bedrijf en directie veroordeeld voor fraude met subsidie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Tilburgs bedrijf en directie veroordeeld voor fraude met subsidie
's-Hertogenbosch, 06 september 2016

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag 2 directeuren van een Tilburgs bedrijf, een 42-jarige man en vrouw uit Tilburg, veroordeeld tot taakstraffen van 240 uur en voorwaardelijke gevangenisstraffen van 3 maanden. De directeuren vervalsten documenten en streken zo 80.000 euro subsidie op. Het bedrijf kreeg een voorwaardelijke geldboete van 10.000 euro opgelegd.

De directeuren leverden meerdere keren valse documenten in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en deden het zo voorkomen dat zij in het kader van de subsidieregeling goederen en diensten hadden geleverd aan een aantal midden- en kleinbedrijven. Het bedrijf fungeerde als tussenpersoon bij het aanvragen van de subsidies. De directeuren incasseerden op deze manier in totaal 80.000 euro en betaalden daarmee onder meer hun eigen salarissen uit.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachten financieel voordeel hebben gehad doordat zij zich op doortrapte, oneigenlijke wijze, subsidiegelden hebben toegeëigend. Anderzijds weegt mee dat de verdachten een blanco strafblad hadden en de 80.000 euro inmiddels hebben terugbetaald aan RVO.

Uitspraken

Meest gelezen berichten