Laden...

Tot 3,5 jaar cel voor drugslab bij zwembad in Vleuten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Tot 3,5 jaar cel voor drugslab bij zwembad in Vleuten
's-Hertogenbosch, 15 april 2021

De rechtbank Oost-Brabant heeft twee mannen van 40 en 42 jaar uit Eindhoven en een 54-jarige man uit Vleuten veroordeeld voor betrokkenheid bij een drugslab. Ze krijgen celstraffen van 36 tot 42 maanden.

De politie trof in de nacht van 9 op 10 juli 2020 een draaiend drugslab aan dat in de technische ruimte van een zwembad zat. Op het perceel in Vleuten waren ook een groot aantal voorwerpen en stoffen aanwezig die gebruikt kunnen worden voor de productie van synthetische drugs. De Eindhovenaren werden op heterdaad betrapt; zij renden het draaiende lab uit toen de politie het perceel binnenviel. Volgens de rechtbank waren zij feitelijk verantwoordelijk voor de productie. De 54-jarige man is de eigenaar van het perceel.

De verdachten maakten zich schuldig aan voorbereidingshandelingen voor de productie van synthetische drugs en het bereiden van amfetamineolie. De eigenaar had bovendien 3,5 gram cocaïne, 1,9 gram amfetamine, een vuurwapen en 234 patronen in bezit. Hij krijgt een gevangenisstraf van 42 maanden. Ook de 42-jarige man uit Eindhoven had een vuurwapen en patronen in bezit. Hij krijgt een celstraf van 40 maanden. De 40-jarige man is veroordeeld tot 36 maanden cel voor zijn aandeel in het geheel.

Uitspraken