Laden...

Trainer krijgt taakstraf voor mishandeling van zijn hond

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Trainer krijgt taakstraf voor mishandeling van zijn hond
's-Hertogenbosch, 22 september 2021

Een 74-jarige man uit Boxtel is veroordeeld voor dierenmishandeling. Hij sloeg zijn hond en hield het dier een veedrijver voor. De politierechter van de rechtbank Oost-Brabant legde de man zojuist een taakstraf van 30 uur op.

De zaak kwam in maart jl. aan het rollen toen Zembla in een uitzending beelden toonde waarop te zien was dat de verdachte tijdens trainingen bij een hondenclub zijn hond sloeg met een tyleenslang. Ook hield hij de hond een veedrijver voor, een illegaal wapen dat elektrische schokken kan geven. De politierechter oordeelt dat de man zich met dit alles schuldig maakte aan dierenmishandeling. Volgens de verdachte handelde hij op deze manier om de hond 'rustig te houden' en te voorkomen dat de hond zou blaffen. Dit mocht niet gebeuren, verklaarde de verdachte, omdat zijn hondenclub een langlopend conflict heeft met de buren over geluidsoverlast.

Bij het bepalen van de straf houdt de politierechter rekening met de enorme impact van alle media-aandacht in deze zaak op de verdachte en zijn vrouw. Daarnaast is de man zijn hobby kwijt. Ook weegt mee dat hij geen strafblad heeft. Al met al vindt de rechter een taakstraf van 30 uur op zijn plaats.

Uitspraken