Veertien maanden cel voor poging verkrachting 78-jarige vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Veertien maanden cel voor poging verkrachting 78-jarige vrouw
's-Hertogenbosch, 19 juni 2015

De rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 maanden, omdat hij een 78-jarige vrouw uit Eindhoven probeerde te verkrachten.

De vrouw liep in december vorig jaar ’s nachts naar haar woning in Eindhoven. Op de hoek van haar straat sprak de verdachte de vrouw aan. Hij pakte de vrouw bij haar schouders, duwde haar tegen de muur en trok haar rok omhoog. Toen de man zijn broek omlaag deed, duwde de vrouw haar belager van zich af. De man sloeg vervolgens tegen haar hoofd en duwde haar op de grond. Vlak nadat hij haar onderbroek naar beneden had getrokken en op de vrouw was gaan liggen, hield een getuige de man tegen.
 
De rechtbank weegt bij het bepalen van de straf mee dat de man ernstige inbreuk maakte op de persoonlijke levenssfeer van de vrouw en haar lichamelijke integriteit aantastte. Bovendien is zij vanwege haar hoge leeftijd bijzonder kwetsbaar. Het baart de rechtbank verder zorgen dat de verdachte totaal geen inzicht in de ernst van het delict heeft.
De man moet het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 1500 euro.

Uitspraken

Meest gelezen berichten