Veghelaar handelde 5 jaar in cocaïne en krijgt celstraf

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Oost-Brabant > Nieuws > Veghelaar handelde 5 jaar in cocaïne en krijgt celstraf
's-Hertogenbosch, 02 september 2015
Een 35-jarige man uit Veghel is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Hij handelde tussen april 2010 en april 2015 in cocaïne.
 

De politie kreeg in juni vorig jaar een melding binnen dat er drugs zouden worden gedeald vanuit de woning van de man. De woning is vervolgens enige tijd geobserveerd door de politie. In januari 2015 bleek hij bij een controle cocaïne bij zich te hebben. Op basis van verklaringen van getuigen oordeelt de rechtbank dat de man in cocaïne handelde en al vanaf januari 2015 actief was.
 
De rechtbank houdt er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de man een zeer lange periode in drugs handelde. Bovendien is hij eerder veroordeeld voor soortgelijke delicten. De rechtbank weegt in het voordeel van de man mee dat de hoeveelheid drugs die hij verkocht beperkt lijkt. Een deel van de celstraf is voorwaardelijk om de man ervan te weerhouden dat hij opnieuw in de fout gaat.

Uitspraken

Meest gelezen berichten